Een Apple Watch koppelen, hoe gaat dat in zijn werk?

Je hebt een Apple Watch gekocht en je wilt nu maar één ding; je Apple Watch koppelen met je iPhone! Hoe je dat doet leggen we je haarfijn uit in deze blog. Volg de stappen en binnen no-time is je Apple Watch gereed voor gebruik!

In het kort

Je Apple Watch koppelen met een nieuwe telefoon gaat vrij eenvoudig en is over het algemeen binnen 10 minuutjes geregeld. Er zijn 7 stappen die je moet volgen bij het koppelen van jouw Apple Watch. Update allereerst je iPhone naar de nieuwste versie van iOS. Zorg er hierna voor dat je de Apple Watch aanzet en dicht in de buurt is van jouw iPhone. Hierna zul je een melding ontvangen op jouw iPhone en kun je op ‘Ga door’ klikken waarna je in een paar stappen jouw Apple Watch kunt koppelen. Heb je wat meer hulp nodig? Lees dan verder.

Introductie

In deze blog gaan we je haarfijn uitleggen hoe je een Apple Watch koppelt. We doorlopen hiervoor de volgende stappen:

  1. Voordat je begint
  2. Inschakelen, omdoen en koppelen
  3. Configuratie
  4. Reservekopie terugzetten
  5. Inloggen en instellingen kiezen
  6. Toegangscode instellen en apps kiezen
  7. Synchroniseren
1. Voordat je begint

Voordat je direct begint met het koppelen van jouw Apple Watch is het allereerst van belang om de iPhone waar je de Apple Watch mee gaat koppelen te updaten naar de nieuwste versie van iOS. Goed om te weten; een Apple Watch Series 3 of nieuwer met GPS en cellular is compatibel met een iPhone 6 of nieuwer. Een Apple Watch Series 3 of ouder met enkel GPS is compatibel met een iPhone 5s of nieuwer.

Na het updaten van de iPhone is het tijd om te beginnen. Ga op uw iPhone naar ‘Instellingen’ en klik vervolgend en ‘Bluetooth’. Zorg dat deze is ingeschakeld. Daarnaast moet uw iPhone met een wifi of mobiel netwerk verboden zijn.

2. Inschakelen, omdoen en koppelen

Schakel de Apple Watch aan. Dit doe je door de zijknop ingedrukt te houden tot u het Apple logo ziet. Dit kan de eerste keer even duren. Doe hierna de Apple Watch om.

Nadat de Apple Watch aan staat kunnen we beginnen met het koppelen. Houdt uw Apple Watch in de buurt van uw iPhone tot u een melding op de iPhone ziet verschijnen met de melding ‘Apple Watch; gebruik je iPhone om deze Apple Watch te configureren’. Tik vervolgens op ‘Ga door’. Ziet u deze melding niet? Ga dan op uw iPhone naar de Apple Watch app en tik op ‘Start koppeling’. Houdt de iPhone en de Apple Watch bij het volgen van de volgende stappen steeds bij elkaar.

3. Configuratie

Op uw iPhone zult u een scherm zien waarin de camera is ingeschakeld. Houdt uw iPhone boven de Apple Watch en centreer de wijzerplaat in de zoeker van uw iPhone. Wacht nu enkele seconden totdat er een bericht wordt getoond waarin wordt weergegeven dat uw Apple Watch is gekoppeld. Heeft u problemen met de camera en wilt u de Apple Watch koppelen zonder de camera te gebruiken kunt u tikken op ‘Koppel Apple Watch handmatig’. Hierna volgt u de stappen zoals aangegeven.

4. Reservekopie terugzetten

Is dit uw eerste Apple Watch? Dan kunt u tikken op ‘Configureer Apple Watch’. Is dit niet uw eerste Apple Watch? Dan kunt u een reservekopie terugzetten. Door hiervoor te kiezen behoudt u de meest recente instelling die zijn opgeslagen bij het maken van de meest recente versie van uw reservekopie. Het kan zijn dat de Apple Watch nu vraagt om deze te updaten naar de nieuwste versie van watchOS. Doe dit wanneer hierom wordt gevraagd. Vervolgens kunt u de algemene voorwaarden doorlezen en hiermee akkoord gaan door op de knop ‘Akkoord’ te tikken.

5. Inloggen en instellingen kiezen

Voer uw Apple ID wachtwoord in wanneer hierom gevraagd wordt. Als hier niet naar gevraagd wordt kunt u op een laten moment alsnog inloggen door op de Apple Watch te tikken op ‘Algemeen’ -> ‘Apple ID’. Het kan zijn dat bepaalde functies die een mobiele telefoon vereisen niet direct werken op cellular-modellen van de Apple Watch wanneer u niet bent ingelogd bij iCloud.

Als u ‘Zoek mijn iPhone’ niet heeft ingesteld op uw iPhone zal gevraagd worden het activeringsslot in te schakelen. Als u het scherm ‘Activeringsslot’ ziet is de Apple Watch al gekoppeld aan een ander Apple ID. U moet inloggen met het email adres en wachtwoord van deze Apple ID om door te kunnen gaan met de configuratie. Is uw Apple Watch tweedehands en kunt u niet verder? Zoek dan contact met de verkoper. Alleen deze kan het activeringsslot verwijderen.

Nu zal de Apple Watch laten zien welke instellingen deze met uw iPhone deelt. Instellingen als ‘Zoek mijn iPhone’, ‘Bellen via wifi’ en ‘Diagnostische info’ worden automatisch ingeschakeld op uw Apple Watch wanneer deze ook zijn ingeschakeld op uw iPhone. U kunt uiteraard ook andere instellingen gebruiken voor bijvoorbeeld Siri.

6. Toegangscode instellen en apps kiezen

Nu de Apple Watch bijna geconfigureerd is kunt u een toegangscode instellen. U bent niet verplicht een toegangscode in te vullen. Echter is dit wel verplicht wanneer u gebruikt wilt maken voor functies als ‘Apple Pay’.

Tik op ‘Maak code aan’ of op ‘Voeg lange toegangscode toe’ op de iPhone en voer de nieuwe code in op de Apple Watch. Wanneer u geen toegangscode in wilt stellen tikt u op ‘Stel geen toegangscode in’.

U kunt nu de beschikbare apps installeren, of deze later installeren. Tik op ‘Installeer alles’ wanneer u alle beschikbare apps op uw Apple Watch wilt installeren (aanbevolen).

7. Synchroniseren

Als laatste wordt uw Apple Watch gesynchroniseerd. Afhankelijk van de snelheid van het netwerk waarmee u verbonden bent kan dit enige tijd in beslag nemen. In de tussentijd kunt u de ‘Apple Watch-tour’ proberen om nieuwe dingen te leren over het gebruik van de Apple Watch.

Houdt uw Apple Watch en iPhone dicht bij elkaar totdat u een signaal hoort en een zachte tik van uw Apple Watch voelt. Tik nu op de Digital Crown en uw Apple Watch is klaar voor gebruik!

Nu u uw Apple Watch heeft gesynchroniseerd is het tijd om nieuwe Apple Watch bandjes aan te schaffen. Neem eens een kijkje in ons assortiment 38/40mm bandjes of 42/44mm bandjes.

Volg jij ons al op Social-Media? Je kunt ons volgens op Facebook & Instagram!